Over de Compaan

De Compaan is de meest complete tablet voor senioren. Dankzij het toegankelijke ontwerp, de grote knoppen en de eenvoudige navigatie, kunnen senioren er makkelijk gebruik van maken.

Ervaring met computers is niet nodig, de Compaan is zo opgezet dat iedereen het kan leren. We hebben voor u hieronder de belangrijkste functionaliteiten uiteengezet:

Surfen over het internet

Makkelijk surfen naar alle pagina’s op het internet zonder de weg kwijt te raken. Met de Compaan kijkt u filmpjes, zoekt u informatie of raadpleegt u het laatste nieuws van uw favoriete nieuwsbron. 

Toch ergens terecht gekomen waar u niet wilt zijn, de vertrouwde “terug-knop” brengt u altijd weer naar het beginscherm. Vanaf het Compaan Portaal zijn de favorieten eenvoudig in te stellen. Deze worden overzichtelijk gepresenteerd op het beginscherm. 

Wilt u zelf een pagina invoeren dan maakt u gebruik van extra grote letters en duidelijke symbolen. Gewoon het internet op maar dan extra makkelijk!

Beeldbellen

Stelt u zich eens voor, elkaar op ieder moment van de dag kunnen horen en zien. Met de Compaan heeft u hiervoor uw tablet gevonden! Met deze tablet is het namelijk enorm simpel.

Log eenvoudig in op de Compaan Portaal en zet een videogesprek op. De Compaan meldt zich met een toon en boodschap op het scherm.

Uw ouders, grootouders of andere senioren die u dierbaar zijn hoeven het gesprek alleen op te nemen op de tablet. Eigenlijk net als met een telefoon maar dan met beeld! Ook goed om te weten: een videogesprek is helemaal gratis.

Foto’s en video’s delen

Vrienden die van iedere plek op de wereld een foto of video sturen: wij zijn er aan gewend maar voor veel senioren is het een verrijking in hun leven. Open het Compaan Portaal, trek een foto en deel die mooie ervaring met oma. 

Zodra de foto of video is verstuurd, geeft de tablet van Compaan een melding op het scherm en geniet oma mee. 

Foto’s worden daarnaast ook opgenomen in het fotolijstje op de tablet, dat getoond wordt als de Compaan even niet gebruikt wordt.

Spelletjes

Een spelletje spelen is leuk en houdt de hersenen jong. Op de tablet van Compaan zitten verschillende spelletjes die gericht zijn op plezier maar ook op mentale vitaliteit.

Momenteel zijn de volgende spelletjes beschikbaar: Geheugenspel, Patience, Quiz, 4-op-een-rij en Galgje. De laatste twee spelletjes kunt u samen spelen via het Compaan Portaal.

Ook met een Compaan aan de slag?

Berichten

U kunt via het Compaan Portaal óf uw eigen e-mailprogramma simpele berichten sturen. Makkelijk maar ook veilig want de Compaan is alleen bereikbaar door mensen die door u uitgenodigd zijn.

De Compaan meldt een nieuw bericht met een toon en een boodschap op het scherm waardoor u weet dat er een bericht klaarstaat op de tablet!

Agenda

Het volledige programma voor die dag wordt overzichtelijk weergegeven op de Compaan.

U zet afspraken met thuiszorg in de Compaan, stelt verjaardagen in en plaatst herinneringen voor belangrijke gebeurtenissen op de tablet. U kunt dit eenvoudig inplannen via het Compaan Portaal.

Ook is het mogelijk om een pictogram, een profielfoto van een contactpersoon of zelfs een video aan een afspraak te koppelen!

Lokaal weer en nieuws

De Compaan houdt u op de hoogte van het weer: 1 klik op het weer geeft je het weersoverzicht voor de hele week.

We geven je het lokale nieuws: Goed om betrokken te blijven bij wat zich afspeelt in de wereld. Via de Compaan Portaal kunt u instellen welk lokaal nieuws voor u interessant is.

Medicijnen Schema

Via de Compaan Portaal kunt u de Compaan tablet vertellen wanneer medicijnen ingenomen moeten worden. De Compaan herinnert de gebruiker aan de medicijnen. Ideaal als geheugensteuntje!​

Goedemorgen-functie

Weten dat het goed gaat met uw ouders zonder dat u contact heeft. U kunt de Compaan zo instellen dat er iedere ochtend een “goedemorgen” wordt gevraagd. Indien de check-in wordt gemist, stuurt de Compaan, na verschillende herinneringen, een alarm via sms of mail.​

Zorg Delen

Met de Compaan kunt u zorgverlening makkelijker maken. Onderdeel van de Compaan is een online familie omgeving zodat er goed gezorgd kan worden voor de senioren die u dierbaar zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Compaan Portaal, waarin eenvoudig taken kunnen worden verdeeld, documenten kunnen worden opgeslagen en reminders worden gepland.